Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση του Συλλόγου



Μελισσοκομικός Σύλλογος
Αγαπητοί συνάδελφοι θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ύστερα από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ την Μ.Πεμπτη θα γίνει διάθεση ποσότητας μελιού στα ορφανοτροφεία της πόλης. Όποιος επιθυμεί να προσφέρει μέλι μπορεί να προσέλθει στα νέα γραφεία του συλλόγου Παπαποστόλου 49 ή να επικοινωνήσει στο κινητό του συλλόγου 6978852007 στην κ. Ζαγαριώτη Χριστίνα έως 7/4/15. Σας παρακαλούμε η συμμετοχή σας να είναι χωρίς διακρητικά (ετικέτες) προς αποφυγή διαφήμισης.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Το ΔΣ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση

Αγαπητοί συνάδερφοι,
μετά από τη γενική συνέλευση και τις εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου 2015, εκλέχτηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Για την καλύτερη και πιο έγκαιρη σας ενημέρωση σας σε θέματα που μας αφορούν, παρακαλούμε όλους τους συναδέρφους όπως επικοινωνήσουν στο νέο τηλέφωνο του συλλόγου 6978852007, ή να προσέλθουν το νέο γραφείο μας Παπαποστόλου 49 (δίπλα από το κλειστό βενζινάδικο), για διευκρίνιση των στοιχείων σας (τηλέφωνο, email, κ.α.).
Με την  ευκαιρία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ξεκίνησε το πρόγραμμα στις δράσεις «Εξοπλισμός για την διευκόλυνση των μετακινήσεων» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» για την περίοδο 1/9/2014 – 31/8/2015 (αντικατάσταση κυψελών και πετρέλαια).
Τα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν μέχρι 30 Απριλίου 2015.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του συλλόγου.
Σ’ αυτή την νέα προσπάθεια σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας!!!

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                                               Ο Γραμματέας
Παπαχρήστος Κων/νος                                                             Ράπτης Στράτος

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ψεκάζουμε το σούρουπο


Ο Μελισσοκομικός μας σύλλογος προκείμενου να ευαισθητοποίηση στο θέμα των ψεκασμών που γίνονται σε καλλιέργειες και που πολλές φορές αυτό έχει σαν επακόλουθο η μέλισσα να κινδυνεύσει, δημιούργησε τις παρακάω αφίσες: 

Αναρτήθηκαν σε διάφορα καταστήματα αγροτικών εφοδίων.



Κυψέλες πεταμένες σε γκρεμό



Μέλη του ΔΣ ύστερα από καταγγελία μέλους μας, βρήκαν σε γκρεμό 80 μέτρων 17 κυψέλες χωρίς τα καπάκια τους!!! Με ρίσκο και με τη βοήθεια σχοινιών κατέβηκε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου ο κ. Κεραμάρης και πήρε τα στοιχεία των κυψελών. Θα ενημερωθούν από τα νούμερα οι ιδιοκτήτες τους και θα οργανωθεί με τη βοήθεια μελών μας που είναι έμπειροι σε αναρρίχηση, η ανάσυρση των κυψελών. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν περιοχή Αγρινίου...
----------------------------------


Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, να αναφέρουμε ότι από τον κωδικό EL 01/021 των κυψελών βρέθηκε ότι ανήκουν στον κ. Γιώργο Νούλα μελισσοκόμο από το Αγρίνιο. Οι κυψέλες, που βρέθηκαν χωρίς καπάκια, είναι 17 στον αριθμό. Αποτελούν ένα μικρό τμήμα από τα 138 μελίσσια που κλαπήκανε από την θέση Παλιόκαστρο Ευρυτανίας.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Σεμινάρια μελισσοκομίας


Δωρεάν σεμινάρια μελισσοκομίας σε Βασιλικά και Θέρμη


Το Ν.Π.Δ.Δ. Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Θέρμης, συνεχίζει τον κύκλο δωρεάν σεμιναρίων μελισσοκομίας για αρχάριους.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν:
Πέμπτη 4/4, Παρασκευή 12/4 και Παρασκευή 19/4 και ώρες 17:00 έως 20:00, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Βασιλικών και 8/4, 15/4 και 22/4, ημέρα Δευτέρα και ώρες 17:00 έως 20:00 στο 1ο Γυμνάσιο Θέρμης.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στo τηλ. 23923 30208.
Η θεματολογία του σεμιναρίου έχει ως εξής: Η Μελισσοκομία στην Ελλάδα (χρηματοδότηση) – Εισαγωγή στη Μελισσοκομία. Ανατομία/ φυσιολογία μέλισσας – Βασιλοτροφία/ Σμηνουργία/ Επέκταση Μελισσιού – Διατροφή μέλισσας/ Παραγωγή μελισσοτροφών – Ασθένειες/ Εχθροί μέλισσας, αντιμετώπιση – Μελισσοκομικός Εξοπλισμός – Μελισσοκομικοί χειρισμοί όλου του χρόνου – Σωστή θέση Μελισσοκομείου – Προϊόντα μέλισσας.

Καλωσόρισμα!!!



Με χαρά ανακοινώνουμε στα μέλη του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λαμίας την έναρξη λειτουργίας του blog του συλλόγου. Περιμένουμε προτάσεις, σχόλια, άρθρα, μικρές αγγελίες και ότι άλλο νομίζετε ότι μπορεί να βοηθήσει τους μελισσοκόμους του νομού μας. Μπορείτε να στέλνετε τα παραπάνω στο email: beeclubfthiotidos@gmail.com Να επισημάνουμε ότι μέλη του συλλόγου μπορεί να είναι από όλο το Ν. Φθιώτιδας.